Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikverkets förhållningssätt till coronaviruset

Trafikverket följer Folkhälsomyndighetens och andra berörda myndigheters råd och rekommendationer samt tillämpar en försiktighetsprincip.

Regeringen har gett myndigheter i uppdrag att säkerställa att endast anställda vars närvaro är nödvändig för verksamheten, vistas på kontoren.

Trafikverkets Förarprovskontor har öppet för den som ska göra prov eller fotografera sig. Från och med måndagen den 10 januari krävs munskydd vid körprov, ditt eget eller ett som vi ger dig  gratis. Vi uppmanar besökare till förarprovskontoren att hålla avstånd i våra lokaler. Kunder uppmanas att avboka prov vid symptom eller sjukdom.

Trafikverkets allmänna kontor är stängda för besökare och externa arrangemang genomförs i första hand digitalt som planerat.

Vuxna rekommenderas att undvika trängsel i kollektivtrafiken genom att välja att resa andra tider än vid rusningstrafik eller använda andra färdsätt, som till exempel att gå, cykla eller åka bil. Vid trängsel i kollektivtrafiken rekommenderas vuxna att använda munskydd.

Skärpta inreseregler till Sverige

Regeringen har beslutat att alla resenärer inom EU/EES ska omfattas av samma krav för inresa till Sverige. Det innebär att även resenärer från Danmark, Norge, Finland och Island måste kunna visa upp ett negativt covid-19-test vid inresa. Mer information om restriktionerna redovisas på:

Att resa till Sverige från utlandet under coronapandemin (polisens webbplats)

Som en följd av beslutet har skyltar om inreseförbud satts upp vid ett antal gränspassager på Polisens begäran. Trafikverket uppmanar trafikanter och resenärer att hålla sig uppdaterande om aktuella restriktioner inför resor mellan Sverige, Norge, Danmark och Finland. Även om testkravet inte gäller svenska medborgare kan trängsel och köer uppstå vid de gränspassager som polisen hänvisar till.