Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Höga kusten-bron. Foto: Jens Olof Lasthein

Jobba med investeringsprojekt

Vill du hjälpa oss i vårt uppdrag att utveckla Sveriges infrastruktur? Just nu har vi många spännande och utmanande projekt inom ny- och ombyggnationer av väg och järnväg. Projekt som tillsammans bidrar till att utveckla vårt samhälle.

På Trafikverket har vi ett uppdrag att se till att alla vi som reser på Sveriges vägar och järnvägar kommer fram smidigt, grönt och tryggt. I vår projektportfölj arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik.

Vi arbetar med våra investeringsprojekt i två olika verksamhetsområden – Investering och Stora projekt. Verksamhetsområde Stora projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges största och mest komplexa infrastrukturprojekt, exempelvis Förbifart Stockholm, Ostlänken, Västlänken samt Norrbottniabanan. Inom verksamhetsområde Investering arbetar vi i över över 1 500 projekt i ett stort spektrum av uppdrag – allt från ny- och ombyggnad av väg och järnväg till att bygga gång- och cykelvägar, tågplattformar och busshållplatser.

Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi ska tänka nytt och jobba smart med fokus på miljön, säkerhet och framkomlighet, såväl under byggtiden som när anläggningen tagits i bruk.

Som stöd i projekten har vi medarbetare med många olika specialistkompetenser – exempelvis inom geoteknik, miljö, arkitektur, mätteknik, tekniska system och markförhandling. Som medarbetare hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att arbeta med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella.