Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Jobba hos oss i projekt Ostlänken

Vill du jobba i en framtidsbransch? Med Sveriges största infrastrukturprojekt? Ostlänken är första steget mot nya stambanor som ska knyta ihop storstadsregionerna. Vi söker ständigt nya medarbetare.

Hos oss på Trafikverket hittar du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. I projekt Ostlänken arbetar du med helheten - från planläggning och byggnation till färdig järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

Ostlänken – första steget mot nya stambanor i Sverige

För att Sverige ska fortsätta att utvecklas måste järnvägen rustas, moderniseras och byggas ut. Stambanorna mellan våra storstadsregioner är en nationell pulsåder för gods- och persontrafik. Idag är det trångt i spåren och banorna är störningskänsliga. Ostlänken, som dras mellan Järna och Linköping, är den första delen av nya stambanor som ska knyta ihop storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.  Satsningen lägger inte bara grunden för fler tågresor, de nya spåren avlastar de gamla och det kommer att ge en förbättrad regiontrafik och möjlighet till fler godstransporter på järnvägen. Landet knyts ihop, det blir lättare att studera, arbeta och resa ut i världen.