Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar fyra personer som sitter samtal i ett arbetsmöte på ett kontor.

Upphandling i projekt Ostlänken

Projekt Ostlänken kommer under flera år att handla upp konsulttjänster, projekteringsuppdrag och entreprenader. På denna sida samlar vi information om pågående och kommande upphandlingar, hur du blir leverantör och hur upphandlingsprocessen fungerar.

Uppdatering entreprenadindelning

Ostlänken arbetar sedan en tid tillbaka med att se över projektets entreprenadindelning. Reviderad entreprenadindelning kommer att beskriva projektets indelning av huvudentreprenader, projekteringsuppdrag och affärsformer. När arbetet är klart kommer projektet att informera intressenter om det exakta innehållet i entreprenadindelningen, bland annat via vår hemsida.

Ostlänken kommer att byggas i tre etapper. Därför kommer upphandlingen av BEST-projektering (bana, el, signal, tele) att genomföras som tre uppdrag, ett uppdrag per etapp. Respektive uppdrag omfattar bygghandlingsprojektering och framtagande av förfrågningsunderlag för Ostlänkens respektive utförandeentreprenader inom järnvägsanläggning (BEST).

Ostlänken kommer att börja med att handla upp uppdraget för etapp A Gerstaberg-Skavsta. Se Trafikverkets inköpstidplan för aktuell information om planerad publicering samt innehåll. Du hittar inköpstidplanen på sidan Planerade upphandlingar.

Under hösten 2021 planerar projekt Ostlänken att påbörja upphandlingen av uppdraget Byggplatsuppföljning i projekt Nyköpings Resecentrum. Uppdraget kommer genomföras som ett konsultuppdrag avseende byggplatsuppföljning för Trafikverkets utförandeentreprenad Nyköpings Resecentrum. För att skapa ökad förståelse för uppdraget återfinns en mer detaljerad beskrivning i dokumentet Beskrivning av BPU-uppdrag för projekt Nyköpings Resecentrum i anslutning till denna text.

Beskrivning av BPU-uppdrag för projekt Nyköpings Resecentrum (539 kB, PDF-fil som öppnas i nytt fönster)