Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 260, Ältastråket

Väg 260, Ältastråket, del av cykelsatsning Södertörn

Trafikverket rustar upp delar av cykelvägen längs väg 260, Ältatsråket, för att öka framkomligheten och trafiksäkerheten.

Vi planerar att bredda omkring 3,5 kilometer cykelväg längs väg 260, Ältavägen, en primär länsväg i Nacka kommun mellan väg 229 (Tyresövägen) och väg 222 (Värmdöleden).

Syftet är att öka framkomligheten och trafiksäkerheten längs Ältastråket och utforma miljön enligt principen i Regional cykelplan.

Ändrade planer

Efter samrådet 2016 har vi minskat omfattningen av ombyggnationen för att projektet ska rymmas inom budgeten i länsplanen. Vi har dragit tillbaka den gamla vägplanen och har gått ut på granskning med en ny plan för att kunna anpassa den efter Nacka kommuns detaljplaner. Den planen är nu inskickad för fastställelse.

Enligt den nya planen breddar vi gång- och cykelvägen från stråkets början norr om avfartsrampen från väg 229, Tyresövägen, fram till övergångsstället vid Hämplingevägen i Älta. Vi breddar också sträckan från kurvan vid Hästhagen till bron mot Sickla.