Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 528, Tottnäs, broreparation

Från augusti 2021 fram till februari 2022 reparerar vi den öppningsbara bron vid Tottnäs längs med väg 528. Bron som är den enda förbindelsen till Oxnö kommer att stängas av och ersättas med en tillfällig pontonbro intill den ordinarie bron.

Vi ska göra omfattande reparationer på den öppningsbara bron vid Tottnäs. För att du ska komma till och från Oxnö, och för att blåljusmyndigheterna ska komma ut till ön, monterar vi upp en tillfällig pontonbro intill den befintliga bron som används under tiden som den befintliga bron repareras.

Pontonbron funkar precis som den ordinarie bron

Körfältet på den tillfälliga pontonbron kommer vara 3,4 meter brett. Pontonbron är enfilig och trafiken kommer att regleras med trafikljus, precis som vår ordinarie bro. Pontonbron är BK1-klassad. Fotgängare och cyklister kan ta sig över från ena sidan till den andra precis som vanligt. 

Nu när pontonbron är på plats åker all trafiken där, medan vi arbetar med att reparera Tottnäsbron.

Även sjöfarten påverkas

Sjötrafiken påverkas också av våra reparationsarbeten. Farleden kommer att vara avstängd för all sjötrafik medan vi arbetar med reparationen av Tottnäsbron. Här på Sjöfartsverkets webbsida finns mer information om farleden och aktuell nautisk information. 

Vad ska vi göra?

Den öppningsbara Tottnäsbron på väg 528 är den enda förbindelsen ut till Oxnö. Bron är i dåligt skick och har nått sin tekniska livslängd, och behöver därför omfattande reparationer.

Vi ska byta hela överdelen av den öppningsbara Tottnäsbron. Det innebär att vi kommer att byta ut farbanan till en ny i aluminium. Det gör vi för att förlänga brons livslängd.