Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bro över järnvägen och skog.

Den nya bron är öppen för trafik sedan juni 2021.

Väg 505, Solviks grindar, planskild korsning

Vi har byggt en bro över järnvägen för att kunna stänga och ta bort korsningen mellan vägen och järnvägen vid Solviks grindar. Den nya bron ökar trafiksäkerheten och framkomligheten.

Projektet är avslutat och kommer att tas bort från Trafikverkets webbplats den 10 februari 2022.

Bron över järnvägen ökar trafiksäkerheten och framkomligheten

Den nya bron över järnvägen är öppen för trafik sedan juni 2021. Vi har även stängt den gamla plankorsningen. Syftet med den nya planskilda korsningen, med bron över järnvägen, är att öka trafiksäkerheten för trafikanter som ska passera järnvägen. Den nya bron innebär även att framkomligheten ökar på både väg och järnväg. 

Plankorsningen är stängd

Nu när bron är på plats har vi stängt av plankorsningen. 

Bakgrund

Plankorsningen som vi har byggt bort kallades Solviks grindar och har legat på väg 505 som korsar järnvägen mellan Järna och Mölnbo. Här är järnvägen dubbelspårig och det passerar cirka 240 tåg per dygn.

Att bygga bort plankorsningen är en del av Trafikverkets arbete för att öka trafiksäkerheten.

Ombyggnaden bidrar även till ett bättre flöde i tågtrafiken, och det blir möjligt att öka antalet tåg på sträckan mellan Järna och Laxå.

Läs mer om hur Trafikverket arbetar med säkerhet under Fördjupning.