Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 257, Tungelstavägen vid Västerhaninge station. Foto.

Vi ska bygga om Tungelstavägen på flera platser för att öka säkerheten.

Väg 257, Tungelstavägen, ökad säkerhet för alla

Vi planerar att bygga om delar av Tungelstavägen för att öka säkerheten för alla trafikanter. Barn, äldre, och personer med rullatorer till exempel, ska alla kunna korsa vägen och ta sig fram säkert. Nu planerar vi för arbetet som förbättrar säkerheten.

Nu har vi avslutat granskningen av vägplanen för väg 257 Tungelstavägen

Vi planerar att bygga om väg 257 Tungelstavägen mellan Västerhaninge och Tungelsta i Haninge. Syftet med ombyggnaden är att öka säkerheten för alla trafikanter. Förslaget om hur vi planerar att bygga om vägen är klart och vägplanen var ute på granskning under perioden 1 november–3 december 2021.

Ta del av handlingarna

Handlingarna finns fortfarande tillgängliga här på webben i fliken Aktuella handlingar på sidan för Dokument. Kungörelseannonsen kan du läsa nedan.

Väg 257, Tungelstavägen är en länsväg som förbinder Västerhaninge med Tungelsta, i Haninge kommun. Vissa tider på dagen passerar mycket trafik här. Samtidigt bor många i områden nära vägen. Skolbarn går och cyklar längs gång- och cykelvägen och behöver korsa Tungelstavägen ofta.

Nu planerar vi för att bygga om vägen på flera platser för att öka säkerheten. Det ska bli säkrare att korsa vägen.

Vi planerar för är att öka säkerheten på dessa ställen:

  • Ett säkrare övergångsställe för cyklister och gångtrafikanter vid Tungelsta skola
  • En säkrare korsning vid ICA/Parkvägen 
  • En säkrare korsning vid Mulstavägen.

Se webbkarta nedan.

Läs mer om våra planerade förbättringar av vägen.

Om arbetet med vägplanen

Vi har tagit fram en vägplan och sommaren 2020 hade vi samråd om denna. Vi planerar inte att ha något nytt samråd med hänsyn till förändringarna i projektet. Det beror på att vi inte ändrar i de lösningar som vi planerar att genomföra.

Byggstarten är planerad till 2023 och hela arbetet beräknas vara klart 2024.