Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Spår vid Centralstationen, Stockholm

Stationsåtgärder Stockholms central

Trafikverket förnyar och underhåller järnvägssträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal för en bättre plattformsmiljö, resenärsupplevelse och ökad punktlighet för järnvägstrafiken.

Renovering av plattformar på Stockholms central

Sedan maj renoverar vi plattformen vid spår 5–6 på Stockholms central. Vi bygger om plattformen i sin helhet för en tryggare miljö med nya ytskikt, resenärsinformation och förbättrad tillgänglighet. Arbetet beräknas vara klart våren 2022.

Därefter fortsätter renoveringen av plattformarna för spår 3–4 och 7–8, vilket beräknas vara klart 2023.

Hur påverkas du som resenär?

Under arbetets gång behöver vi stänga plattformar och vissa entréer. När det är dags kommer vi att skylta och lägga ut information här på webben, i samarbete med tågföretagen som trafikerar Stockholms central.

Läs mer om arbetet med upprustning av plattformar.

Projektets omfattning

  • Renovering av plattformar vid spår 3–8 på Stockholms central. Plattformarna kommer byggas om i sin helhet för en tryggare miljö med nya ytskikt, resenärsinformation och förbättrad tillgänglighet. Vi genomför arbetena under åren 2021–2023.
  • Mindre upprustning av gångtunneln vid uppgångarna för spår 11–19 på Stockholms central. Tunneln kommer få ny trafikinformation, tillgänglighetsanpassning och belysning. Arbetena utförs under 2023.
  • Spår- och växelbyten på sträckan mellan Tegelbacken och Ulriksdal. Vi genomför arbetena under åren 2020–2025.