Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En buss vid ett övergångsställe

E18, Arninge station

Trafikverket bygger för hållbara resor vid Arninge handelsområde i samarbete med SL och Täby kommun. Du ska få närmare till snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil.

Den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen pekar ut Täby centrum och Arninge centrum som en kommande regional stadskärna. Täby kommun planerar fler bostäder och arbetsplatser och Arninge förväntas växa till ett större regionalt handels- och verksamhetsområde.

I en region som växer kraftigt är det viktigt att fler kan välja att resa hållbart. I Arninge kommer du att kunna parkera din cykel eller bil och sedan fortsätta din resa med buss eller tåg.

Vi bygger busshållplatser vid E18 och en ny station för Roslagsbanan. Vi bygger också en väderskyddad gångbro över E18. Via bron kan du göra enkla och snabba byten mellan tåg, buss och andra resesätt.

Hösten 2019 började vi bygga. Under arbetet kommer vi att sänka hastigheten på E18 vid Arninge från 100 till 70 km/h. Vi kommer också att flytta trafiken till tillfälliga körfält vid sidan av de nuvarande körfälten. Det kan leda till att det blir köer.

Antalet körfält kommer att vara samma som idag, alltså två körfält i vardera riktningen. Undantaget är sex veckor per sommar 2020 och 2021. Då kommer bara ett körfält att vara öppet i vardera riktningen.
Vi gör vad vi kan för att inte störa i onödan.

trv_karta_211111.jpg

Karta över Arninge station: Flygbilden visar hur bussar, bilar och tåg rör sig och ansluter till Arninge station.

Här finns information om SLs bussar.

Vi arbetar med fler projekt för att göra det lättare att resa hållbart i nordöstra Stockholm, läs mer här.