Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Så här långt har vi kommit

Här kan du få en samlad bild av framdriften för E4 Förbifart Stockholm. Du kan bland annat se hur mycket berg vi har sprängt ut, hur långt vi har kommit i tunnlarna och hur långt vi kommit med byggandet av de 6 stora trafikplatserna.

Det är många som är nyfikna på hur det går för E4 Förbifart Stockholm, på den här sidan kan du följa projektets samlade framdrift.

Tunnelkartor som inte längre kommer uppdateras

I flera områden i tunnlarna är sprängningsarbetet avslutat och i och med det kommer inga fler uppdateringar av vissa områdens framdriftkartor. Arbetet med inklädnadsarbeten, Mark/VA och övriga betong arbeten fortsätter på hela sträckan.

Framdriftkartor som inte längre kommer uppdateras:

  • Vinsta mot Kälvesta/Hjulsta (sprängningsarbetet klart vecka 47, 2020)
  • Skärholmen/Sätra (sprängningsarbetet klart vecka 6, 2021)
  • Kungshatt (sprängningsarbetet klart vecka 6, 2021)
  • Lunda mot Hjulsta (sprängningsarbetet klar vecka 22, 2021)
  • Akallatunneln (sprängningsarbetet klar vecka 25, 2021)
    Se film och nyhet om arbetet i Akallatunneln här

Öppnar för trafik 2030

När vi sprängt och byggt tunnlarna och trafikplatserna börjar nästa fas i projekt E4 Förbifart Stockholm. Det är arbetet med alla tekniska installationer.

Installationerna måste vara på plats innan vägen kan öppna för trafik, det är omfattande arbeten som kommer att ta flera år och som behövs för att resan på den nya vägen ska vara säker. Anläggningen beräknas kunna öppnas för trafik 2030.

Läs mer om de säkerhetslösningar och tekniska system som skapar en trygg resa för trafikanten och som installeras efter att bergtunnlarna är utsprängda.