Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration av cirkulationsplatserna på Lovön efter ombyggnaden

Illustration av cirkulationsplatserna på Lovö efter ombyggnaden

Ekerö

Här kan du ta del av information om de två delprojekt inom E4 Förbifart Stockholm som byggs i Ekerö kommun; tunneldelarna som byggs under Lovö och breddningen av Ekerövägen.

Ekerövägen ska breddas med ytterligare ett körfält mellan Nockeby och Tappström i riktning mot Ekerö för att det ska bli smidigare för bussarna att ta sig fram i rusningstrafik. I projektet ingår även att bredda Drottningholmsbron och Nockebybron, att bygga ett till tunnelrör bredvid Lindö tunnel samt en ny, öppningsbar bro vid Tappström.

Ekerövägen ansluter till E4 Förbifart Stockholms tunnlar vid två nya cirkulationsplatser som byggs på Lovö; i Tillflykten och Edeby. När E4 Förbifart Stockholm öppnar får Ekeröborna två nya anslutningar till fastlandet, en norrut och en söderut. Därmed avlastas Ekerövägen genom den känsliga miljön i världsarvet Drottningholm. Ombyggnaden av Ekerövägen är igång längs hela sträckan. Ombyggnaden beräknas vara färdig under 2023.Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om projekten.

Tunnlarna på Lovö

Ekerövägen, Vanliga frågor om projekt Ekerövägen

Karta över bullrande arbeten: Lagerbyten under Nockebybron (3) och vid norra landfästet i Nockeby. Vattenbilning. (2). Breddning av Drottningholmsbron. Vattenbilning och betongsågning (10). Sprängningsarbeten under jord och krossning av berg ovan jord (4 mot 1 samt mot 6) Krossning av berg ovan jord i Tillflykten (5) Ekerövägen breddas över gång- och cykelpassagen strax söder om Lindö tunnel. Vattenbilning. (7) Fräsning av asfalt mellan Lindö tunnel och Tappström nattetid. (8) Arbeten i Tappströmskanalen under med den nya Tappströmsbron. Spontning och pålning. (9)